(IK5) Biodata Peserta Idola Kecil 5

| November 7, 2012 | 40 Comments

Biodata Peserta Idola Kecil 5

Idola Kecil musim ke-5 pada tahun 2012 telah menampilkan 12 finalis Idola Kecil 5. 11 Peserta Idola Kecil 5 ini telah melalui sesi uji bakat di salah satu daripada empat lokasi. Selepas itu, 11 peserta ini dipilih daripada 30 peserta di Boot Camp, Tambun, Ipoh, Perak.

idola kecil 5, idola kecil 2012, tv9,Biodata Peserta Idola Kecil 5

11 Peserta Idola Kecil 5 (2012)

  1. Aina
  2. Batrisyia
  3. Ben
  4. Darling
  5. Farra
  6. Izwan
  7. Marsha
  8. Wana
  9. Zul
  10. Annur
  11. Haiqal

 [sumber: www.tv9.com.my]

Biodata Peserta Idola Kecil 5

Aina Idola Kecil 5,Biodata Peserta Idola Kecil 5

Biodata Aina Idola Kecil 5

 Umur: 11 tahun
Asal: Simpang Durian, Negeri Sembilan

Harapan:
Saya ingin menjadi Juara Idola Kecil 5 dan gunakan duit tersebut untuk masa depan dan membantu ibu bapa saya.

Idola:
Dato’ Siti Nurhaliza, Ziana Zain

Pencapaian:
Saya menjuarai Bintang Kecil 2011 dan menjadi naib juara pada tahun 2012 di Peringkat Zon. Saya mendapat 5A dalam peperiksaan akhir tahun dan mendapat tempat pertama dalam kelas.

 

 

Batrisyia Idola Kecil 5

Biodata Batrisyia Idola Kecil 5

Umur: 12 tahun
Asal: Kuala Terengganu, Terengganu

Harapan:
Saya ingin belajar teknik vokal yang betul dan ingin membanggakan keluarga.

Idola:
Dato’ Siti Nurhaliza.

Pencapaian:
Menyertai pertandingan Bintang Kecil Peringkat Kebangsaan di Sarawak tahun 2010. Persembahan terbaik 2010 untuk pertandingan Bintang Kecil dan pernah buat persembahan melalui konsert orkestra di Terengganu.

 

 

Ben Idola Kecil 5

Biodata Ben Idola Kecil 5

Umur: 11 tahun
Asal: Johor Bahru

Harapan:
Saya ingin ke konsert Justin Bieber dan ingin menjadi juara Idola Kecil Musim ke-5. Jika saya menang, kemenangan itu adalah hadiah untuk ibu bapa saya.

Idola:
Justin Bieber, Bruno Mars, Zizan Razak dan Najwa Latif

Pencapaian:
Pernah membuat konsert bersama Dentyne-Terrar-Ok. Selain itu, saya juga menyertai sukan olah raga dan pernah mendapat pingat gangsa.

 

 

Darling Idola Kecil 5

Biodata Darling Idola Kecil 5

Umur: 12 tahun
Asal: Kulim, Kedah

Harapan:
Saya ingin buat yang terbaik untuk menjadi juara Idola Kecil 5.

Idola:
Dato’ Siti Nurhaliza, Shila Amzah, Selena Gomez, Adele, Demi Lovato.

Pencapaian:
Pencapai terbesar saya ialah membuat persembahan di hadapan DYMM Yang di-Pertuan Agong di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Saya juga boleh berbahasa cina.

 

 

Farra Idola Kecil 5

Biodata Farra Idola Kecil 5

Umur: 12 tahun
Asal: Labuan, Sabah

Harapan:
Ingin menjadi juara Idola Kecil musim ke-5 dan saya pasti masyarakat di Sabah akan bangga dengan saya.

Idola:
Shila Amzah

Pencapaian:
Pernah menyertai program realiti Tom Tom Bak, menjadi peserta Kem Muzik Kebangsaan pada tahun 2012, menjadi tokoh kehadiran Ko-Kurikulum PBSM, menjadi peserta Bintang Kecil Zon Sabah 2011 dan Bintang Remaja Zon Sabah 2012.

 

Biodata Izwan Idola Kecil 5

Umur: 12 tahun
Asal: Semenyih

Harapan:
Ingin menang dalam program Idola Kecil 5 kerana ingin membantu keluarga. Selain itu, saya ingin memiliki i-Phone.

Idola:
Tomok, Arwah Achik Spin, Justin Bieber

Pencapaian:
Pernah menyertai pertandingan nasyid di Peringkat Negeri, menyertai pertandingan kawad kaki Peringkat Zon dan mendapat tempat ke-3 semasa tahun 6 dalam acara bola baling di Peringkat Daerah.

 

 

Marsha Idola Kecil 5

Biodata Marsha Idola Kecil 5

Umur: 12 tahun
Asal: Bera, Pahang

Harapan:
Ingin berjaya dan akan buat bersungguh-sungguh dalam rancangan ini.

Idola:
Shila Amzah, Selena Gomez.

Pencapaian:
Tempat ke-3 dalam pertandingan (IKTIRAF) Pelajar Terbaik.

 

 

Wana Idola Kecil 5,Biodata Peserta Idola Kecil 5

Biodata Wana Idola Kecil 5

Umur: 12 tahun
Asal: Kota Bharu, Kelantan

Harapan:
Saya ingin menjadi juara Idola Kecil 5 kerana itulah cita-cita saya.

Idola:
Liyana Jasmay, Dato’ Siti Nurhaliza, Selena Gomez.

Pencapaian:
Saya pernah menyertai pertandingan nasyid, bola jaring dan lompat tinggi.

 

 

Zul Idola Kecil 5

Biodata Zul Idola Kecil 5

Umur: 11 tahun
Asal: Batu Caves

Harapan:
Saya ingin mendapat tempat pertama supaya saya dan keluarga dapat menunaikan haji bersama.

Idola:
Ziana Zain

Pencapaian:
Mendapat tempat ketiga dalam pertandingan nyanyian Karnival Wow Star Search tahun 2012 di Putrajaya. Pernah menyertai sukan bola tampar dan mendapat tempat yang kedua.

 

 

Annur Idola Kecil 5

Biodata Annur Idola Kecil 5

Umur: 12 tahun
Asal: Skudai, Johor

Harapan:
Buat yang terbaik dan tidak mahu mengecewakan ibu dan bapa saya.

Idola:
Alyah dan Adele

Pencapaian:
Juara Bintang Kecil tempat ke-2 di Umall Pulai Utama, pelajar harapan 5A UPSR di Sekolah Kebangsaan Universiti (1), mendapat tempat ke-2 Acara Rejam Lembing Peringkat Sekolah.

 

 

Haiqal Idola Kecil 5

Biodata Haiqal Idola Kecil 5

Umur: 11 tahun
Asal: Sepang, Selangor

Harapan:
Memenangi hadiah yang bernilai RM15,000 supaya saya dapat membiayai ibu bapa saya untuk mengerjakan Umrah.

Idola:
Kumpulan Spider dan PSY

Pencapaian:
Juara Bintang Kecil Hari Kanak-Kanak Peringkat Sekolah 2011 SKBBST, Saguhati Bintang Kecil RTM 2012.

 

 

Biodata Peserta Idola Kecil 5

Artikel terbaru dalam kategori yang sama:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Idola Kecil

Comments (40)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. liza says:

    alalala..comel2nya dorg ni..suara pn mantap blh lawan org dewasa..
    tp..i nak bt correction ckit..Labuan sekarang dah jadi WP Labuan k..huhu..tu je

  2. wow……suara junior2 ni memang best..

    FARRA~ best tau suara…bkn senang nk dpt suara mcm FARRA tau!!!!!!!!!!!!

    BTW,BEN…..ben pnye style -MANTAP!!!!-cume vokal tu mcm terKURANG sikit…BTW,SAYA `BERLIBER`!!!

    FOR DARLING…suara pun mantap..just calm down time wt perform kt audience!! <3

  3. Qie Muqri says:

    ouhhh…nk masuk idola kecil :P

  4. Sooyoung says:

    Saya rasa Farra mempunyai suara yang paling mantap… Go Farra! Oh My Turban ?

  5. nur ain nabiha says:

    saya suka izwan suara die sedap
    dan comel

  6. nur ain nabiha says:

    saya suka izwan suara die sedap
    dan comel
    dalam hati ada taman

  7. Hanim Taufiqah,JB says:

    Saya Sukee Ben And Aina..
    Saya Suke Style Ben,Style Ben Mcm Justin Bieber…I’M BELIEBER -Awesome-
    Saya Sukee Ainaa Keranaa Suara Diaa Sgt Menarikk… INILAH CARAKU

    I Like Ben And Aina ^_^

  8. Nur Hazirah says:

    saya minat Zul suara dia macam Ziana Zain…PADANG ATAU PENTAS

  9. Nur Hazirah says:

    Saya minat ZUL suara dia sedap macam ZIANA ZAIN…PADANG ATAU PENTAS :)ZUL tebaek…

  10. ain najwa says:

    cye minat ben dan darling ~

    BEN ~ die comel,die punye style best..SAYA BELIEBER :)

    DARLING ~ die comel n cute,suare die best n cye suke die lh..VERSATIL ITU SAYE

  11. nur antasha seungri says:

    wana cantik!!!!!!!

  12. arissa says:

    FARRA the best!
    hey, keep it up girls;)
    THUMBS UP(Y)
    OHH MY TURBAN:D

  13. wany ns says:

    saya suka darling sangat..suara dia sedap…..VersATIL itu SAYE!!!!

  14. ardini safi says:

    sy sk kat darling harap masuk final farra juga tidak dilupakan harap kedua dua nya masuk final

  15. ain tomey says:

    ben: sye suke ben n aina ….. ben sye arap awk minggu depan buat yang terbaek …. dan saye suke gaya rambot awak … SAYA BELIBER

    AINA:awk ni cute sangat … awk nyanyi suara awk merdu sangat…. saye suke awk …… INILAH CARAKU >>>> awk cute

  16. Jojo STress says:

    Saya suka darling. Kulim mariiiiii

  17. saya suka Darling…Ben comel sangat!!!wow,Haiqal naseb baik dah kluar awal2..selamat…fuh’Annur gedik ..tempat ketiga nak ckp kedua..BUHWUEK..ovver la seyh..wuek3 untuk annur juling!!zul comel sgt..terbaek..ok that’s all..

  18. wah comelnya Ben .MANTAPPPPP….IZWAN TAKPE MENANG KALAH ADAT PERMAINAN .AINA SUARA COMEL NYE.OK ,FOR FARRA,DARLING,BEN,TRISHA BUATLAH SUNGGUH2 UNTUK IBU BAPA KORANG .OOOPPP ,TAKLUPA JUGA DENGAN ZUL .ZUL TERBAIKKKKK LAH SUARA SEBIJI DENGAN ZIANA ZAIN .HARITU ZUL NYANYI LAGU BUTERFLY .SEDAP GILERRRRRR.OK LAH .BYE………….

  19. ieyrayh dari sarawak says:

    VERSATIL ITU SAYE!!
    hai DARLING minat sangat dgn darling lah.. darling suara sedap n muka pun cantek!! darling buat yang tebaek ok..

    DARLING buat yang TERBAEK!!!
    darI biaK SARAWAK( iEyRayH ) :)

  20. nur shafiah husna says:

    saye doakan supaye darling,farah and ben akan smpai kea pusingan seterusnye…insyaalah..aminn..

  21. Ashikin Taffy Gan(iqbanplnnajwa) says:

    saye suke ben, aina, wana dan izwan..tp, mlgnye izwan da kuar..tp pe pon aina, ben n wana mesti berusaha untuk ke pusingan final nnt..! Saye mmg berhrp sgt korg bertiga sume akn berjaya…insya allah…ben, simpan tenaga untuk awk menyanyi untuk mlm jgn asyik nk practice.nnt mcm aritu nyanyi jer da mengah…except practise when ur teacher call u to practise ur song okay…yg paling saye suke lagu awk tu ben yang joget lambak tertawa smpai adam suh awk jd penolong die..wana suara mmg best…wana suara die mmg mtg sgt..mcm remaja dah suara…mmg terbaiklah kalo mng wana! Aina suara mmg rock, merdu n manje…saye suke lagu awk dlm untukmu tuh…mg rock giler lahh! Caya lah aina nie..mmg boleh mng lah kalo mcm nie aina suare rock bile pkai tudung…org nk ckp pe, biar kn je..asl kn aina mng..tak pyh pedulikn kate dorg yg tak suke sgt kat aina tuhh okay?? Belajar pon kene dpt 5A cemerlng tau..untuk malaysia…
    Untuk kak alyah…saye mmg suke sgt care kak alyah komen..saye mmg suke kak alyah di ik5 sbb kak alyah beri sokongan kpd mereka….!
    Okay, till then..take care you guys..ben, aina n wana percayalah korg akn masok ke pusingan final nnt..pilih lagu best..kalah kn mereka sume…okay smpai di sini shj….stiap sabtu mlm saye tgk persembahan awk semua….belajar tau! Okay bye…. :-D love u guys muahhh..~ ^_^· :) :D

  22. syazana says:

    saya harap ben sampai ke pusingan akhir

  23. Darling nanti balik kulim akak nak jumpa..tak tahu pulak sekampung kita

  24. Suhaira says:

    Saye minat an-nur , wana , darling , ben dan saye ingin mengucap kan selamat berjaya dan kalau salah sorang dari kamu dapat pergi ke johor saye nak sangat jumpe awk kat mane mane sahaje janji kite dapat bertemu kan ingat saye jangan tak ingat ape yang saye kate kate kan nie i love you all……………. Selamat Berjaye Ye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  25. fieya's says:

    ~AINA so sweet and nice suara..
    ~BEN like JUSTER BIEBER,and style ben its very good..
    ~WANA cute and pretty girl
    ~DARLING it so nice and cute,sweet..
    ~ZUL ROCK and ALL THE BEST

  26. fieya's says:

    IZWAN,dlm hati ada taman
    AINA,inilah caraku
    BEN,saya belieber
    DARLING,versatil itu saya..

    ALL THE NEST YOU ALL and GOOD LUCK!!
    SAYA AKAN MENYOKONG ANDA SMPI KE JUARA IDOLA KECIL5

  27. iqa shafiqa says:

    saye suke ben stail die mantap macam justin bieber suare die perlukan nafas yang banyak ben kuat walaupun tak menang kalau ade ape2 rancangan tv masuk jangan tak masuk ok….ben saye belieber!!!

  28. Nur SHazLeen NatAsYA says:

    aina ben darling izwan n wana memang best tapi yng sya x suka semasa wana izwan n aina terkeluar sedih betullah

Leave a Reply