(INFO) Permohonan Kemasukan ke UTP Sesi Januari 2013

| October 16, 2012 | 84 Comments

Kemasukan ke UTP Sesi Januari 2013. Borang Permohonan Online Kemasukan ke UTP Sesi Januari 2013 telah dibuka kepada pelajar SPM 2011, Trial SPM 2012, Diploma, Matrikulasi, STPM, A-Level, Asasi dan lain-lain.

Kemasukan ke UTP Sesi Januari 2013, utp januari 2013

Kemasukan ke UTP Sesi Januari 2013

Note: Sila Gunakan Internet Explore (IE)

Syarat-Syarat Permohonan Ke UTP Sesi Januari 2013: Disini

Permohonan Online Kemasukan ke UTP Sesi Januari 2013: Mohon Disini

Tarikh Tutup Permohonan: 29 Oktober 2012

Semak Keputusan Permohonan ke UTP Januari 2013: 21 November 2012 di www.utp.edu.my

 

Application for Foundation & Undergraduate Programmes (Malaysians only) for January 2013 intake must be made online AND followed with the submission of related documents. The closing date for online application is on 29th October 2012.

Note:
Please remember your email address and your password used for the on-line application. Your email address and password are needed to re-log into the system (as Existing Applicants) for you to edit your application and/or to check your status.

Artikel terbaru dalam kategori yang sama:

Tags: , ,

Category: Info, Pendidikan

Comments (84)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. theyurigagarinfan says:

    what is meant by internet explorer? cuz i can’t apply for utp

  2. fizazin says:

    macam mana nak isi bahagian E maklumat qualifikasi…??
    saya da cuba banyak kali tp tetap ta boleh…

  3. syahirah says:

    saya da terlepas nk mohon ke utp semalam…macam mane??

  4. sigats says:

    Adakah calon yang layak mendapat tempat di utp disediakan biasiswa dari Petronas atau mana-mana intitusi/syarikat koprat?

  5. sigats says:

    Perlu upload gambar ke atau lekatkan sja pada borang permohonan online yang telah dicetak?

  6. lela says:

    xada kemaskini ke ?

  7. Syamil says:

    Application on9 da settle… tapi pasal documents tu tak clear.. nk rujuk balik kt website dah takde.. camner nieyh… =.=”

  8. Sanjiv Kumar says:

    I have submitted my son’s application vide Reference No. A-012012-00760 on 22.10.2012. I would greatly appreciate if you could let me know when the status of the application will be known. Tq.

  9. harap2 sya dpt samgbung blajar

  10. azrai says:

    result kemasukan utp january 2013 da kluar ke????

  11. lily says:

    xkeluar pun keputusan lagi? bkn 21hb nov ke?

  12. shira says:

    salam..dh check n berjaya ke educamp 13/12..guna trial spm..sy dpt tau biasiswa tdak di beri..kalau sy tolak tawaran yg ini..boleh ke sy apply guna result spm pulak nanti..t kasih

  13. Nurul Alia binti Sairan says:

    intake for faudation 2013

  14. edira says:

    Boleh bagi tip untuk menghadapi interview utk educamp? Foundation jurusan chemical engg. tq

    • trigyy says:

      Tahniah. kena bersedia sikit dengan isu femes seperti pencemaran dll. Prepare jawapan untuk soalan “Please explain your self” – jangan pendek sangat, cerita je semua psl diri dira. cerita kelebihan dan penglibatan di sekolah supaya interviwer kagum

    • akim says:

      sy dpt ke educamp 13/12 tp mcm mana nk tau jurusan yg diperoleh?

  15. asilah says:

    kat mana nak cek keputusan kemasukan januari 2013?

  16. anis says:

    Saya dapat menghadiri educamp pada 13/12, rasa serba salah nak pergi sebab tau prog foundation xde biasiswa. Parent bukan org senang. Ada rakan-rakan cadangkan saya msuk ipta saja dgn result sebenar spm. Apa pendapat saudara? Saya keliru..

    • trigyy says:

      itu la. skrang susah nak dapat scholar petronas masuk foundation. lpas foundation baru boleh apply. tapi ada yang dapat terus, tapi tak ramai. ada yang masuk utp, guna scholar jpa, mara dll.

  17. rafyjafry says:

    hiii ;3 .. minimum result trial spm brapa ?? n subjek2 yg perlu nak kreadit ?? (trial spm 2012)

  18. alyah rushlan says:

    kalau saya pergi sesi jan2013 ni…
    saya x perlu pergi plkn ke??

  19. alyah rushlan says:

    kalau saya pergi untuk sesi jan2013 ni..
    saya x perlu ke plkn ke??

  20. fiffy says:

    sy ade mslh di sini,sewaktu sy isi borang mesaukan utp,,sy da isi btol2,tp blew check2 blk,,ade error pd mklumat yg sy bg..dan sekarang sy dpt pegi ke educamp tuh,,mcm mne sy prlu wt??

  21. mei fang says:

    can i know when is the application open for 2012 SPM candidates?
    is it over ared?

  22. mei fang says:

    is it any full scolarship for UTP ? what is the minimum requirements?

  23. fifah says:

    sy terlpas nk mhon kemasukan utp bln jnuari..ade bkak lg x kemsukan ke utp slps ini?mybe lps results spm kuar ke?mhon pnjelasan

  24. Sanjiv Kumar says:

    When will the UTP interview result will be out and how will it be notified to us. Tq.

  25. anis says:

    Saya terpilih utk prog foundation intake jan 2013, tp xdpt course yg dipilih (chem eng) sebaliknya ditawarkan jurusan ICT. Kalau saya tolak tawaran ni next time boleh apply semula x?

  26. akim says:

    mcm mne nk cek result slpas hadiri educamp?

  27. ain says:

    camne na apply tok lepasan spm?

  28. muhd says:

    salam…bila permohonan utk lepasan spm 2012 (may intake) dibuka ?? mohon reply

  29. muhamad farhan says:

    ada x intake may after result SPM..

  30. zahraa says:

    saya dah t’lepas untuk mohon kemasukan bulan Januari. Tetapi aya berminat untuk untuk sambung belajar di UTP. Jadi adakah saya perlu tunggu result spm 2012 keluar baru boleh saya apply UTP semula ?

  31. azrynna says:

    Bila lagi permohonan UTP dibuka?Saya takut terlepas..

  32. azrynna says:

    Apa syarat penting untuk try mohon UTP?

  33. fifi says:

    Dont worry in utp insyaAllah. Nothing impossible. Well not all engineering at utp will be engineer. Some of them je yg dpt jd nginerr and the rest ada yg jd pilot. Doesn’t matter. Saya dpt ict. Well in ict banyak yg krg boleh kerja. Maybe there have a reason why you didn’t get wha you want because if you want take ngineerg. Krg kene btol2 bagus in fizik and chemistry or not it might be hard for youu. In technology also krg kne bgus dlm menghfal. No risk no profit. For me, rugi spe yg lpaskan. Bkan snang to get place in utp. Dont think abut what you will be in da future. Focus dalam pljaran dlu. Blm tntu apa yg kt nak akn dpt

  34. Hari Haran says:

    salam… saya akan menamatkan pengajian saya dalam bidang diploma pada bulan mei akan datang.. saya nak tahu, adakah saya masih berkelayakan untuk memohon UTP…

  35. shan says:

    cn i noe wen will the
    may intake appliccation will b out ??

  36. nur fadhilah says:

    saya nk tye lah….petroleum geoscience technology tu susah tak…?
    sye memang minat nk ambil course ni… macam mne dengan peluang kerje…
    sye terpilih untuk educamp 2013 jan intake…tapi x pergi sebab sye rase belum confirm lagi nk masuk….lagi stu…biasiswa pulak tak de….boleyh sye mohon untuk may intake tak…?sebab mase tuh sye da dpt result spm rse kukuh ckit la nk mohon…macam mne…?

  37. karlin says:

    Mcm mna nak mohom utp,sy nak mohon tapi tak tahu

  38. ain says:

    kalau lepasan spm 2012, macam mana nak buat pemohonan?

  39. jue says:

    salam…macam mana nak mohon utp utk may intake….sy nk sangat masuk utp
    please help me……..

  40. Jed Ahmad says:

    bila lagi boleh apply UTP? bila pula di buka untuk mohon UTP? saya dah terlepas untuk mohon. saya lepasan SPM 2012.

  41. nasir says:

    sy nak sagat msuk form 6 tapi sy taku sy x terpilih,….
    sy arat kwe2 doa kan sy ya!!!!! love kwe2 ;\

  42. rubendra says:

    wen will b the next intake?

  43. boyz says:

    Bila la permohonan utp dibuka semula,sya ini lodan spm2012

  44. izzati sohimi says:

    bilakah permohonan ke UTP bagi may intake akn dibuka?

  45. capiq says:

    hai,, nak tanya kalau dah buat permohonan boleh kemaskini tak?

  46. paan says:

    bole x bagi link untuk permohonan ke utp utk sesi sterusnya

  47. leena says:

    is there any july intake for UTP? please share the link for online application.. thank you!

  48. really want to be chemical engineering

  49. Nik says:

    Syarat memohon utp guna keputusan trial brape ye??sy dapat 8a1b trial 2013, b tu sejarah,yayalaydya x kalau nk memohon??

  50. Nik says:

    Syarat memohon utp guna keputusan trial brape ye??sy dapat 8a1b trial 2013, b tu sejarah,layak x kalau nk memohon??

  51. Nik says:

    Nak Tanya pasal yuran foundation per semester kalau dapat January intake tu,yuran dia dalam brapa ye??sbb dngr2 Crita yurannye mahal sangat.. Boleh x tanya senior abg ke yg msk January 2013 brapa yuran dia…

Leave a Reply