Borang Permohonan MRSM Tingkatan 4 2013

| September 20, 2012 | 205 Comments

Permohonan MRSM Tingkatan 4 2013 – Borang Permohonan Ke Maktab Rendah Sains Mara (MARA) boleh diisi secara Online mulai 1 Oktober 2012 hingga 19 Oktober 2012.

Permohonan MRSM Tingkatan 4 2013

 

Permohonan MRSM Tingkatan 4 2013

Syarat Kelayakan Masuk MRSM

  1. Mendapat sekurang-kurangnya 6A 2B (A dalam Matematik dan Sains) dan tiada gred C, D atau E bagi mata pelajaran teras dalam PMR tahun 2012.
  2. Mendapat markah yang tinggi dalam Ujian Kecenderungan Kemasukan ke MRSM (UKKM) 2012

 

Syarat Kelayakan Memohon MRSM

  1. Pelajar Bumiputera tingkatan tiga di Semenanjung Malaysia dan pelajar bukan Bumiputera (tingkatan tiga yang sedang menuntut di Sekolah Menengah Kebangsaan) di Semenanjung Malaysia.
  2. Pelajar yang sedang menuntut di Sekolah Berasrama Penuh (SBP) dan Sekolah Berasrama Penuh Integrasi (SBPI) Kementerian Pelajaran tidak dibenarkan memohon dan tidak akan ditawarkan ke MRSM.
  3. Pemohon hendaklah lulus Peperiksaan Percubaan PMR 2012 di Sekolah Menengah Kebangsaan dengan memperoleh sekurang-kurangnya lulus dalam subjek Matematik dan subjek Sains.

 

Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

  1. Pemohon akan menduduki UKKM pada tarikh antara 26 hingga 30 Nov 2012.
  2. Tempat dan tarikh ujian akan dipilih oleh pemohon semasa mengisi borang permohonan secara online.

NOTA:

  • Keutamaan diberikan kepada pemohon daripada keluarga berpendapatan rendah
  • Hanya permohonan yang memenuhi syarat kelayakan sahaja akan dipertimbangkan.
  • Permohonan yang tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan.
  • Pemohon yang tidak menduduki UKKM tidak akan dipertimbangkan.
  • MRSM menawarkan jurusan Sains Tulen sebagai jurusan utama.

 

Permohonan MRSM Tingkatan 4 2013  

  1. Pemohon boleh mendapatkan kata laluan secara percuma di Pejabat MARA Negeri, Pejabat MARA Daerah atau Maktab Rendah Sains MARA mulai 1 hingga 19 Oktober 2012. Pemohon boleh mengisi borang permohonan secara online mulai tarikh tersebut di www.mara.gov.my.
  2. Sila bawa salinan kad pengenalan dan keputusan Peperiksaan Percubaan PMR 2012 yang disahkan benar serta angka giliran PMR 2012, semasa mendapatkan kata laluan.
  3. Pemohon mestilah mengisi semua maklumat yang diperlukan di dalam borang permohonan secara online dan memastikan borang tersebut dihantar secara online.
  4. Pemohon mestilah menghantar cetakan borang dan dokumen yang berkaitan ke alamat seperti di bawah:

(Permohonan Ke Tingkatan 4 Tahun 2013)
Pengarah,
Bahagian Pendidikan Menengah,
Tingkat 19, Ibu Pejabat MARA, Jalan Raja Laut, 50609 KUALA LUMPUR.

 

Tarikh Tutup Permohonan MRSM Tingkatan 4 2013 

  1. Tarikh akhir permohonan secara online ialah pada 19 Oktober 2012.
  2. Tarikh akhir menghantar cetakan borang dan dokumen yang berkaitan ialah selewat-lewatnya pada 26 Oktober 2012.
  3. Pemohon boleh menyemak keputusan ke MRSM pada bulan Februari 2013. Sekiranya pemohon tidak menerima sebarang jawapan sehingga 30 April 2013 permohonan anda dianggap tidak berjaya.

 

Artikel terbaru dalam kategori yang sama:

Tags: ,

Category: Pendidikan

Comments (205)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. syafiQ says:

    Kalau Percubaan PMR 2012 boleh x masuk MRSM
    Tapi Kalau PMR 6A 2B Boleh X??

  2. ipoyodaa says:

    teringin sangat masuk mrsm,
    harap sangat dapat A mathematic dan sains…
    emm…kalau math dan sains seja yg A boleh masuk juga..?

  3. Ash says:

    agak-agak lar kan.
    MRSM mana yang paling bagus?

  4. anis amiera says:

    maaf nak tnya sikit. Kalau kite dah mohon, SBP and TEKNIK, boleh tak kita nak mohon utk MRSM jugak ?

  5. Amy says:

    Kalau ikut blog mrsm taiping, permohonan mrsm start 23 Sept

  6. wany says:

    eh nak tanya, yang sbp tu kalau dia kata angka giliran n no ic tak sepadan mcm mana eh? angka giliran n ic ibu/bapa dah betul but still tak leh :/

  7. Ash says:

    dalam MRSM ada tidak unit beruniform KRS??

  8. J.E says:

    eh.. kalau Percubaan PMR sekadar dapat 5A saja macam mana?
    Math & Sains mmg dpt A selalu. Math saya xpernah kurang dari 89 pon.

  9. afzal sainul says:

    nak tanye sket…lau trail pmr 5A je(BM,BI,SEJ,GEO,PAI)and yang lain tu B sure x boleh masok mrsm???reply please

  10. dayazhar says:

    kalau nakk apply sampai 2 jenis mrsm bolehh ?

  11. PMR Candidates says:

    thanks for the information! saya share dekat facebook takpe kan? :)

  12. dayazhar says:

    lahh , yeke . takkpe lahh . thanks .

  13. Saya harap dapat... says:

    firstly, thank bout this information… then my question is mmm… ape yg kte boleh buat ek if kte dah apply & dah usaha tp kte x dpt ape2 good result dr mne2 pihak pon..? x dpt masok sbp & mrsm satu hal (padahal seriously nak masok sgt)pastu x dpt good result lagi satu hal… pastu tgk membe2 sume da pergi ikut haluan maseng2 tggl kte sorang2… as blogger mesti awk tau nak convice ataupon console unlucky people mcm certain people ni kan…

    • trigyy says:

      bagus soalan awak tu.. mari saya cerita perjalanan hidup sy, hrap awk dapat amek sdikit pgajaran..

      mse upsr, sy nak sgt msuk skolah agama yg amek 4A / 5A, tapi saya cuma dpt 4A1C, oleh sbb tu, sy cuma masuk skolah harian biasa yang tidak kisah brpa result upsr. sy tgok kwn2 sume dpat msuk skol best2.. sy tak kisah, sy bljar jer.. then, lpas PMR, sy dpat rezeki ke SBP.. “Pelangi di sebalik Hujan”

      Semasa SPM pula, saya nk sgt ke luar negara, tapi sy cuma dpat 8A dan BI sy dapat B3, so sy cuma ke matrikulasi.. time tu, sedih sbb tgok kwn2 sume ke luar ngara.. tp lpas matrikulasi, sy ditawarkan ke Universiti Teknologi Petronas.”Pelangi di sebalik Hujan”

      Semasa di UTP, sy dpat pula tawaran ke luar negara untuk lakukan praktikal selama 8 bulan. akhirnya, sy dpat jugak ke luar ngara wlaupun skjap..

      apa yg sy nak ckap kt sini, walaupun skrg kita tak dpat apa yg kita nak, insyaAllah, lain kali kita akan dapat better darpd skrg..

      harap membantu.. )

      • Saya harap dapat... says:

        terima kasih atas mesej yg awak bagi tu …sedikit sebanyak ade jgk bg semangat kat saya utk bangkit semule setelah “jatuh ditolak” saya akan ambil quotes “Pelangi Disebalik Hujan” tu sbg words utk uplift spirit saya semule..
        bkn ape , sbb skarang ni saye rase give up sgt nak bangun semule sbb saya takot saya akn ditolak jatuh lagi… mase UPSR saye dpt straight A tp saye x dterime mne2 pon tp saye nak sgt masok, mmg impian laa.. padahal kwn2 yg 4A 1B dpt pulak masok dsbbkan status.. jd saye pon rase mcm give up sgt… pd saya buat ape sungguh2 kalau kte x dpt ape yg kte inginkan .. jd mase Form 1,2&3 nie result saye makin menurun… tp saye akan cube bangkit semule…utk PMR YG AROUD THE CORNER NIE.. anyway sbg “orang yg dah experienced rase mcm mn “Pelangi Disebalik Hujan ni” saya harap awk sudi doakan kejayaan utk saya dan sume calon PMR this year eh…. supaye same2 dpt bangunkan negare nie dgn aman tanpa dendam…. ~amen~

      • yusri says:

        benar skl apa yang di kata tadi ada benar nya tapi tidak mnkn kita gagal sekali mnkn lain kali kita dapat keputsn yang cemerlang lebh baik darpd kita sngka kan tapi bkn skrng mnkn tahn depan or spm ye tak jangn kecewa and berputus asa kita bankit nak terus kan perjuan gan hnng ttisan darah terakhir itu yang penting :)

  14. zuiz says:

    saya dr SMKA dan ingin memohon ke MRSM utk tngktan 4,boleh cadangkan MRSM yang mana ada aliran agama…

  15. munir says:

    kalau saya dapat 5A2B1C boleh x nak mohon

  16. Adlina says:

    Kalau saya nak call je untuk dapatkan kata laluan boleh ke?

  17. nur says:

    cane nak log in?

    • trigyy says:

      ad mslh dgn system mara skrg ni. sebarang masalah, awk kena call pihak mara. sorry ek

    • trigyy says:

      Perhatian:
      1) Pastikan pelayar web anda tidak membenarkan “pop-up blocker”.
      2) Pastikan PC anda dilengkapi dengan PDF. Untuk mendapatkan format PDF, klik sini
      3) Untuk maklumat lanjut, sila hubungi 03-26132000 samb 34541, 34542, 34543.
      4) Paparan terbaik menggunakan Internet Explorer 6 dan ke atas. Resolusi terbaik 1024 x 768.

  18. Nabil says:

    Nak tanya kalau org Cina kan, senang tak dpt mrsm. Time trial hari tu dia dpt 3A je.mcm mna eh .

  19. Mahu ke MRSM says:

    ujian kecenderungan tu termasuk dengan lessons ke especially mat & science?

  20. saff-one says:

    Salam,,kalau trial saya hanya dpt 5A 3B(sains dan Math juga A)dapat kah saya masuk ke sekolah MRSM(bagi tahun 2013)?

  21. Candy says:

    hihi, nknk tahu mcmna nk dpt katalaluan?

    • trigyy says:

      Pemohon boleh mendapatkan kata laluan secara percuma di Pejabat MARA Negeri, Pejabat MARA Daerah atau Maktab Rendah Sains MARA mulai 1 hingga 19 Oktober 2012.

  22. aifa says:

    nk tnye,td check kat tenet cara nk mohon secara on9 tp npe xleh pun?so camne ek nk mohon secara on9 2?tq.

  23. Jebat says:

    trial takdee A bolee masuk kee ?

  24. Shalenee says:

    dari mana nak dapat kata laluan????

    • trigyy says:

      Dapatkan kata laluan Permohonan MRSM 2013 secara percuma di Pejabat MARA Negeri, Pejabat MARA Daerah atau Maktab Rendah Sains MARA.

  25. asdfghjkl says:

    dokumen – dokumen berkaitan tu camna ?

    • trigyy says:

      salam, saya tak isi form ini, so saya tak sure sgat, mybe dlm form nanti, dia akn ckap, dokumen mne yg kena kepilkan skali. But, i’m not sure, u boleh try call pihak mrsm

  26. atikah says:

    assalamuailaikum . nak tnya . klu percubaan kta tak mncpai syarat kemasukan boleh tak klu kita nak daftar ?

    • trigyy says:

      waalaikummussalam, rsenya dia nak tengok kputusan PMR nanti… klau p’cubaan, cuma kena lulus math and sains. klu failed, x sure la plk.. tp klau nk cuba, xda masalah..

  27. dayazhar says:

    ape subjek yg ade kat mrsm ?

  28. nuna says:

    hmmm…nk tnya borang and dokumen ap yg kita perlu untuk apply permohonan kita…?

  29. darwis says:

    saya merupakan pelajar pmr yang hanya bersekolah di sekolah harian biasa…lau boleh saya sangat nak masuk mrsm tawau..tapi time akhir percubaan saya hanya dapat 3a5b(pai,bm,kh)..saya arap time pmr saya dapat perbaiki lagi……boleh qa saya masuk mrsm?

    • trigyy says:

      kalau awak nak apply mrsm tawau, saya tak sure dapat or tak.. tapi kalau result trial u 3a5b, u still boleh apply mrsm, tapi pmr kena dapat ok la ;)

  30. nuna says:

    hmmm…tq for your imformation. awk pernah mohon mrsm x?
    klau pernah boleh bagi tunjuk ajar…kan..
    apa2 pun thank very much..

  31. nuna says:

    bukan imformation…tp information, he3 nk cpt taip….(,^^)

  32. mass ruhaiza says:

    Assalam, anak saya penuntut di Los Angeles (ikut keluarga bertugas), beliau amat berminat mamasuki MRSM pada 2013 di tingkatan 4. Beliau sentiasa mendapat CGPA 4.00 bg setiap semester. Bagaimana caranya untuk mendapatkan tempat di MRSM seperti 2 orang abang beliau sebelum ini. Masalahnya beliau tidak sempat menduduki PMR. Beliau akan pulang ke Malaysia pada Februari 2013. Terima kasih.

    • trigyy says:

      w’salam puan, maybe puan boleh terus call TALIAN UTAMA MARA: 03-26132000 atau pejabat mara di US: Tel:(202) 328 2776/7

  33. mass ruhaiza says:

    Terima kasih Trigyy, ada tak e-mail address selain daripada number telipon MARA dan nama pegawai yang berkenaan untuk memudahkan saya berhubung dengan pihak MARA. Terima kasih.

  34. mass ruhaiza says:

    Okay, Terima kasih banyak-banyak…blog ini amat membantu. Keep up the good work.

  35. amirah says:

    salam…macam mane saya nak dapatkan kata laluan untuk permohonan ke MRSM?

    • trigyy says:

      w’salam… Sila bawa salinan kad pengenalan dan keputusan Peperiksaan Percubaan PMR 2012 yang disahkan benar serta angka giliran PMR 2012, semasa mendapatkan kata laluan.

  36. Adelia_Feel_XD says:

    sy nie dr sekolah seni… PMR cuma ade 5/6 subject (bagi yg muslim tu 6 subj.). kalau kite mohon mrsm utk form 4 2013 boleh ke? one question, boleh ke kalau maths n science dpt B. or science dapat B tp Maths dpt A? rasa2nya dpt tak masuk mrsm nie?

  37. bryan says:

    kalau kputusan percubaan pmr x brapa baik, tapi kptusan pmr dapt 7a? ble msuk tak? bcoz percubaan saya cuma dpt 4a :(

  38. NORSHA says:

    Assalam. Semasa ambil kata laluan, perlu bawa pemohon sekali atau dibolehkan hanya ibu bapa sahaja? Terima kasih.

    • trigyy says:

      w’salam.. saya tak sure plk since sy bukan dari pihak mara. tp, masa ambil kata laluan. Sila bawa salinan kad pengenalan dan keputusan Peperiksaan Percubaan PMR 2012 yang disahkan benar serta angka giliran PMR 2012, semasa mendapatkan kata laluan.

  39. izani mellisa says:

    macam mana nak mohon secara online

    • trigyy says:

      Pemohon boleh mendapatkan kata laluan secara percuma di Pejabat MARA Negeri, Pejabat MARA Daerah atau Maktab Rendah Sains MARA mulai 1 hingga 19 Oktober 2012. Pemohon boleh mengisi borang permohonan secara online mulai tarikh tersebut di http://www.mara.gov.my.
      Sila bawa salinan kad pengenalan dan keputusan Peperiksaan Percubaan PMR 2012 yang disahkan benar serta angka giliran PMR 2012, semasa mendapatkan kata laluan.

  40. nuna says:

    salam…saya nak tnya time awk mohon sbp tu kan hanya boleh buat satu permohonan shj ke atau lebih..???

  41. ADAM says:

    LAW ANTAR PERMOHONAN MARA LAST MINUTE BLH KE??

  42. MIMI says:

    hye..encik pernah masuk sbp kan…so,sy nak tanya kalau pelajar cina dpt ke masuk?

  43. yusriey says:

    nak tanya klu percubaan pmr bolh 4b3c2b blh tak cm nie klu pmr saya boleh pmr 6a2b tapi percubaan saya tak memuaskan blh msk tak agak2 :)

  44. yusriey says:

    klu pmr blh 7a1c cm ane blh msk tak agak2 yee :)

  45. adib says:

    kalau dah ambik kata laluan , pastu nak mohon dekat mana ? boleh admin tolong bagi link dia tak ?

  46. Hafiz says:

    nk tanye klau la katakan yang result pmr saya 4A 3B 1D yg A tu sains ngan math agak2 bleh masok x??

    • trigyy says:

      kalau ikut syarat dia “Mendapat sekurang-kurangnya 6A 2B (A dalam Matematik dan Sains) dan tiada gred C, D atau E bagi mata pelajaran teras dalam PMR tahun 2012.”.. tapi hafiz boleh cuba.. mne la tahu ada rezeki kan.. :D

  47. saliza says:

    salam.. kalau kita dah apply SBP, boleh tak kita apply MRSM pulak? terima kasih..

  48. mrs.nobody says:

    HAI macmana kalau angka giliran yang tersedia ada tu silap aaa ? hm mcmana nak tukar balik ? :( kalau kita send diorang terima tak permohonan kitee ?

  49. faizul says:

    saya nk tanye , lepas sudah print borang.. nk hantar kat pejabat mara di KL atau di pejabat mara yg berdekatan..? o.O

  50. che rossita says:

    assalamualaikum…nak tanye dokumen/sijil untuk dihantar ke pejabat mara tu,merujuk kepada dokumen ape???kenape xde senarai dokumen yang perlu dihantar?

  51. Assalamualaikum, saya nak tanya sket:
    1) Saya dgr mrsm mempunyai pelajaran bahasa2 asing, le x citekan bahasa apa?
    2) Sy tggl @ Kluang, Johor. Mrsm mana dekat dengannya?
    3) Awek-awek di mrsm cun x?
    4) Cikgu2 mrsm handsome/cun x?

    • trigyy says:

      w’salam
      1- saya bekas student SBP, x sure plk mrsm macam mana
      2- sy x taw sgat list mrsm kt jhor :)
      3,4 – lagi la saya tak tahu.. haha

  52. azim says:

    nak tanye.. borang dah hantar online..tapi belum print..macam mane nak bukk balik??

  53. kalau sye dah isi online tapi belum print lagi and then bila nk log in tu die tulis ‘pemohonan kemasukan telah ditutup’ lepastu mcm mane saye nk print pemohonan saya tu???? mcm mane nk dapatkan pemohonan saya balik? tolong balas please.

  54. izaty says:

    klau nk masuk mrsm, sukan diaorg tengok tak?trial saya tak elok sngat tapi semua lulus cuma ada 1D rasa2 boleh tak?

  55. Y-Eeda says:

    “Tarikh akhir menghantar cetakan borang dan dokumen yang berkaitan ialah selewat-lewatnya pada 26 Oktober 2012″

    Macam mana kalau kita tak sempat nak hantar borang itu sebab tarikh perutukkan dia dah tamat ? So, perlu ke kita pergi ujian kecenderungan pada tarikh yang dh ditetapkan tu ? Tolong balas :( Teringin nak masuk MRSM.

  56. (siti&siti) says:

    *nak tanya kalau dapat 5A 3B math,science bi.bm,sejarah A…tapi 3 yg lain B boleh x…plz tolong pertimbangkan…ataupun math dgn science B…boleh x…..nak taw sgt2….kakak saya nak masuk….

  57. syahida says:

    macammane kalau dah terhantar borang dan lupe nak ingat tarikh bagi ujian ukkm tu..saya mintak mrsm alor gajah tapi ujian kat mrsm jeli… tapi x tau tarikh…takot terlepas ujian kecenderungan tu..

  58. Sarah says:

    Kalau kita dah hantar online, kita kena print and hantar dekat pejabat dia juga ke? :O

  59. farhah says:

    assalamualaikum . 1)macam mane kalau nama tersalah tulis semasa mndptkan password tu dan ia terpampang di web yang memohon secara online ? lulus ke tidak ?
    2)slps memohon secara online , kan ia suruh cetak borang tu . pada awalnya saya tak serius sngt smase mmohon so sy tak endahkanlh yg arahan suruh htr cetakan borang .bile sye rase btol2 berminat dgn mrsm agaknye sudah terlewat dan saya jg fikir yg tarikh tutup hantar cetakan borang pd 19/10 jg. jd sekarang macam mne ? saye ni ade peluang lagi ke nk ke mrsm walaupun sy tdk hantar cetakan borang tu ?

  60. hidayah says:

    mcam mne nak call atau hubungi pihak mara ye ??
    sye nak msok mrsm kuantan .,
    tp da lmbat sgt register .,
    please help me trigyy .,

  61. riha says:

    klau ibubapa bkn bumiputera.rsanye ada tdk peluang utk msk mrsm

  62. Liyana says:

    Kalau 5A buleh tak masuk mrsm , saya teringin dari dulu lagi nak masuk mrsm . result trial pmr saya tak baerapa okay sangat . please :(

  63. Iqa says:

    mcm mne nk smak semula trikh kcenderungn tu kalau x ingat???

  64. wati says:

    akak suka cerita “pelangi disebalik hujan” tak semua orang dapat pelangi macam awak tu. akak cuma nak luahkan isi hati seorang ibu. anak satu dah masuk u. yang bongsu baru lepas upsr (4A1B) alhamdullillah. akak berharap anak akak akan dapat pelangi disebalik hujan macam anda.

  65. aboy says:

    boleh saya tahu..tarikh tutup untuk permohonan kemasukan tingkatan 1 bg upsr dah ditutup ke ? dan 1 lagi apa syarat untuk masuk mrsm bg upsr//mau berapa A?

  66. norazah says:

    Salam, akak nak tanya.. utk permohonan kemasukan ke tingkatan 1 di MRSM bila yer keluar… anak akak dapat 5A dalam upsr yang lepas…

  67. Ainina says:

    Salam, macan mana kalau dokumen-dokumen yang pihak mrsm bagi hilang? ujian kecenderungan pada 26th nov ni tapi bimbang x boleh ambil exam dia sebab dokumen2 yang diperlukan dah hilang. :( ada solution tak ?

  68. fatin says:

    Assalamualaikum.. Nk msuk MRSM nih kan ada ujian kecenderungan. Selalunya dia kluar soalan yg mcm mana ya? Ujian ni ujian brtulis atau mcm mana? Dgr2 siap kna interview . Betul ke?

  69. Hara says:

    Kalau masa UKKM tak bawak angka giliran boleh tak? Saya punya hilang la.

  70. barcelona ! says:

    saya dh daftar on9 dh..kalau borang mrsm yg dipost tu smpai mcm mana ek? saya risau la sebb saya pkai post biasa je. kadang2 surat yg dipost xsmpai kt penerima? acano kalau jadi mcm tu..

  71. dian says:

    mcm mana kalau kita tak hantar borang tu tapi dah daftar online.kita boleh amik ujian tu ke?

  72. saye says:

    time nk ambik ujian ukkm kena bwak dokumen ape ye?

  73. Riganeswary a/p Ganeswaran says:

    Saya pelajar Tingkatan dua tahun depan di MRSM Pengkalan Hulu.Macamana nak apply surat bantuan bagi pendidikan saya

  74. sabrina says:

    cetakan borang 2 perlu hantar bila???

  75. upset:( says:

    pmr saye terok.. math A sains B, lau wt ryuan tuk stay kt mrsm. trima ke x erkk?? huh !! menyesall :(

  76. Nadia says:

    ala, dah terlambat sgt, adik sy dpt 7A1B, sains A math A , masa percubaan terok, sebab tu x isi dulu , alahai, ruginyaa

  77. wieyna says:

    salam…nk tnye kalu trial x laa bgus sngt tp result pmr yg sbnar dpt 6A 1B 1C bley x msuk? nk mntk borang kt PPD ke atau kt MARA?

  78. zylla says:

    salam,sya nak tanye kalau trial x de A but pmr sbenar dapat 7A math C boleh ke masok……

  79. Ayie says:

    Kenapa MARA bg tempoh kejap sgt .
    Tak sempat nak mohon .

  80. sabrina says:

    Alaaaaa, mcm mana ni ye. masa trial haritu saya cuma dpt 2a1b5c mmg spoil sbb yg c tu maths dgn science. tapi masa result pmr kluar 19 haritu saya dapat 6a2b alhamdulillah maths a tapi science b ): saya dah mohon mrsm tapi taktau lah dpt ke tidak. mcm mana nak tau kalau kita dpt mrsm atau tak?

  81. ayim says:

    salam , sy dpt 7a 1b , tapi tak tahu lah ukkm sy okay ke x , math dlm 30 soalan je boleh jwb . sains bolehh laa.. ad peluang ke dpt? 1 lagi bila tarikh dpt tahu dpt ke tak MRSM?

  82. EUN says:

    salam,,, selain salinan dokumen, apalagi maklumat yg perlu d hntar di ibu pejabat mara,, salinan slip pmr pun perlu kha?? please reply,, ^^

  83. taj says:

    Triggy : Terimakasih info yang diberi dan maklumat dikongsi. Jika ada maklumat tentang bagaimana nak periksa keputusan kelayakan masuk MARA (bagi yang telah duduk ujian dan PMR 9A), mohon kongsi ke email saya.

  84. syahmi says:

    salam ….. nk tnya kawe ni dapat 7A 1B nk masuk mrsm bleh ke x ….. kawe x tau nk wat cam mna bleh tlong abaq dk please

  85. lieya says:

    Macam mana kalau saya tak pis kan salinan on line kpd Pengarah Penddikan, adakah pwmohonan saya akan ditolak?

  86. salam nazrie says:

    sye dah buat rayuan untuk masuk balik ke mrsm . result saya 5A 3B ( sains, bi n geo dpt B ) agak2 dapat masuk balik tak ?

  87. afiq says:

    Saya baru lepas menduduki PMR .. saya ada mohon mrsm.. tapi keputusan saya tidak memuaskan… saya hanya dapat 5A 3B ( Sains A dan Math B) bolehkan saya mohon… saya sangat berminat untuk masuk ke MRSM. adakah saya boleh memohon rayuan terus kepejabat MARA?

  88. erra says:

    assalammulaikum..nak tanya..kalau baru arini mohon mrsm tarikh 17/1/2013 trime x?saya x mhon sblum nyh..sebab sy x yakin sy leh score pmr sy 2012..dari percubaan , sy dh ptus ase..jadi sy ase sia2 je law mhon..ttapi alhamdulilah kputusan pmr diluar jangkaan..6A 1B(sejarah), 1C(geografi).
    awak ase mreka leh trime ke?

  89. adam noor arzemy says:

    salam…kola permohonan masuk ke mrsm 2014 masih lagi kekal syarat-syarat tu…math n science kalo dpat A bleh mohon juga…

  90. syuhadah says:

    kalau percubaan 1a tapi pmr-nya 6a2b layak tak ?

  91. qurratul aini says:

    borang untuk tahun 2014 untuk tingkatan 4 bila mula di keluarkan?

  92. faiz says:

    saya pelajar tingkatan 3 tahun nie …saya nak masuk mrsm bolek ka kalau belum ambil pmr lagi…..

  93. zainab says:

    Kemasukan untk ting. 5 ade ke? Klau ade, bgaimana caranya?

Leave a Reply