(ARTIS) Biodata & Gambar Shila Amzah Bertudung 2012

| August 7, 2012 | 3 Comments

Gambar Shila Amzah Bertudung

Shila Amzah adalah seorang penyanyi di Malaysia. Shila Amzah adalah seorang anak kepada penyanyi ND Lala. Kekasih Shila Amzah ialah seorang pelakon iaitu Sharnaaz Ahmad. Salah satu lagu terbaru Shila Amzah adalah lagu Patah Seribu.

Pada ramadhan 1433H iaitu pada tahun 2012, Shila Amzah bertekad untuk berubah dan mula memakai tudung. Memakai tudung adalah kewajipan keatas setiap wanita Islam.

Perubahan Shila Amzah dilaporkan oleh budiey.com

“Pada mulanya penghijrahan ini bermula pada 1 Ramadan sebagai tempoh percubaan dan ingin mendapat kepastian adakah saya benar-benar bersedia untuk melakukan perubahan tersebut. Dua hari lalu (Sabtu) saya sibuk dengan penggambaran program Nona bersama Neelofa dan Fauzana, tetapi ketika itu saya terpaksa membuka tudung.

“Kemudian, di sebelah petang pula Sharnaaz mengajak saya untuk berbuka puasa bersama peminat-peminatnya dan ketika sedang bersiap, tiba-tiba sahaja saya ambil tudung dari almari dan pakai terus. Ketika itu saya dah rasa sudah sampai masanya untuk diri ini berubah,”

Oleh itu, Shila Amzah adalah seorang artis melayu bertudung di Malaysia. Diharap perubahan ini akan lebih menarik ramai wanita di luar sana untuk turut sama berubah ke arah kebaikan. amin.

 

Biodata Shila Amzah

Nama Penuh: Nur Shahila Binti Amir Amzah

Tarikh Lahir: 13 Ogos 1990

Album Shila Amzah
Sha-hila (EMI, 2005)
Ost 5 Jingga (EMI, 2008)
Bebaskanlah (Monkey Bone, 2009)
3 Suara (with Ning Baizura and Jaclyn Victor) (2011)

Awards
Runner-up in the One in a Million (Season 2)
2nd Place at The 26th Anugerah Juara Lagu for “Beribu Sesalan”.

 

Gambar Shila Amzah Bertudung

 

 

>>Video Shila Amzah Juara Asian Wave 2012<<

 

Artikel terbaru dalam kategori yang sama:

Tags: , , ,

Category: Artis

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. dienprk says:

    semoga ramadhan yang telah berlalu memberi seribu erti untuk kita terus mencari redha ilahi. dah artis bertudung insyaallah ramai la nanti peminat yang ikut…

  2. shun2u says:

    omg. her performance in Asian Wave 2012 was really awesome! Her voice is so perfect!Luv her so much!!

  3. Lee says:

    Shila, you have a really wonderful voice and perfect performance in Asian Wave 2012. You have make our Malaysia to be proud again. Although I’m a chinesse but I can feel that you are batter then much more chinesse singer here and you have a very good pitching in mandarin song during your performance. Not only the mandarin song and you have do perfect for the English song and also Malay song (GEMILANG). I also hope that you can come out with a mandarin album as what the judges said during your performance.Which to have that day for you and will continue supporting you always. Congratulation and all the best.

Leave a Reply