(INFO) Permohonan Online Kemasukan Ke UTP Sesi May 2012

| January 21, 2012 | 59 Comments

Next Application: Sesi Januari 2013

 

logo utp, utp, logo universiti teknologi petronas, logo petronas, borang permohonan utp, permohonan ke utp, permohonan kemasukan ke utp, semakan keputusan permohonan utp, permohonan utp lepasan matrikulasi, semakan keputusan permohonan utp, borang permohonan utp 2012, permohonan ke utp 2012, permohonan kemasukan ke utp 2012, semakan keputusan permohonan utp 2012, permohonan utp lepasan matrikulasi 2012, semakan keputusan permohonan utp 2012, borang permohonan utp may 2012, permohonan ke utp may 2012, permohonan kemasukan ke utp may 2012, semakan keputusan permohonan utp may 2012, permohonan utp lepasan matrikulasi may 2012, semakan keputusan permohonan utp may 2012, borang permohonan utp may 2012, permohonan ke utp may 2012, permohonan kemasukan ke utp may 2012, semakan keputusan permohonan utp may 2012, permohonan utp lepasan matrikulasi may 2012, semakan keputusan permohonan utp may 2012, permohonan ke utp may 2012, permohonan kemasukan ke utp may 2012, semakan keputusan permohonan utp may 2012, permohonan utp lepasan matrikulasi may 2012, semakan keputusan permohonan utp may 2012, utp may , utp may , utp may , utp may 2012, utp may 2012, utp may 2012, utp may intake 2012, utp may intake 2012, utp may intake 2012, utp may application, utp may application, utp may application, utp may 2012 application, utp may 2012 application, utp may 2012 application, utp may intake 2012 application, utp may intake 2012 application, utp may intake 2012 application, permohonan utp may , permohonan utp may , permohonan utp may , permohonan utp may 2012, permohonan utp may 2012, permohonan utp may 2012, permohonan utp may ambilan 2012, permohonan utp may ambilan 2012, permohonan utp may ambilan 2012, utp intake 2012, utp intake may 2012, utp intake may 2012, utp intake may 2012, utp intake 2012 application, utp intake may 2012 application, utp intake may 2012 application, utp intake may 2012 application, borang permohonan utp lepasan SPM, permohonan ke utp lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi sPM, semakan keputusan permohonan utp lepasan SPM, borang permohonan utp 2012 lepasan SPM, permohonan ke utp 2012 lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp 2012 lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp 2012 lepasan SPM borang permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan ke utp may 2012 lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp may 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi may 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp may 2012 lepasan SPM, borang permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan ke utp may 2012 lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp may 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi may 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan ke utp may 2012 lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp may 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi may 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp may 2012 lepasan SPM, utp may lepasan SPM, utp may lepasan SPM, utp may lepasan SPM, utp may 2012 lepasan SPM, utp may 2012 lepasan SPM, utp may 2012 lepasan SPM, utp may intake 2012 lepasan SPM, utp may intake 2012 lepasan SPM, utp may intake 2012 lepasan SPM, utp may application lepasan SPM, utp may application lepasan SPM, utp may application lepasan SPM, utp may 2012 application lepasan SPM, utp may 2012 application lepasan SPM, utp may 2012 application lepasan SPM, utp may intake 2012 application lepasan SPM, utp may intake 2012 application lepasan SPM, utp may intake 2012 application lepasan SPM, permohonan utp may lepasan SPM, permohonan utp may lepasan SPM, permohonan utp may lepasan SPM, permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan utp may 2012 lepasan SPM, permohonan utp may ambilan 2012 lepasan SPM, permohonan utp may ambilan 2012 lepasan SPM, permohonan utp may ambilan 2012 lepasan SPM, utp intake 2012 lepasan SPM, utp intake may 2012 lepasan SPM, utp intake may 2012 lepasan SPM, utp intake may 2012 lepasan SPM, utp intake 2012 application lepasan SPM, utp intake may 2012 application lepasan SPM, utp intake may 2012 application lepasan SPM, utp intake may 2012 application lepasan SPM, permohonan utp 2012, permohonan universiti teknologi petronas 2012, permohonan universiti petronas 2012, tarikh pendaftaran utp, permohonan ke utp 2012, permohonan ke universiti teknologi petronas, permohonan utp, permohonan ke utp, universiti teknologi petronas, permohonan masu utp 2012, permohonan universiti petronas, utp 2012, permohonan ke universiti petronas lepasan diploma 2012, permohonan utp 2012 online, borang permohonan ke utp 2012, pengambilan ke universiti teknologi petronas 2012, permohonan universiti teknologi petronas, tarikh tutup permohonan utp, kelayakan ke utp, utp permohonan 2012

 

Borang Permohonan Secara Online Kemasukan Ke Universiti Teknologi PETRONAS bagi Sesi May 2012 / Intake May 2012 … Pengambilan or intake ini lebih fokus kepada pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia, SPM pada tahun yang lepas (2011) dengan menggunakan keputusan SPM yang akan diumumkan pada tahun 2012.

Status Application: Ditutup. Semak Keputusan pada 17 April 2012.

>>Permohanan Lepasan SPM 2011 telah dibuka (HERE) <<

>>Permohonan lepasan MAtrikulasi, Diploma, STPM, dan sebagainya dibuka pada 15-28 MAC 2012 (HERE)<<

>>Scholar Petronas: Tarikh Tutup 28 Mac 2012<<

>>Semak status application mulai 17 April 2012 di www.utp.edu.my<<

noted: sila gunakan Internet Explore (IE)

 

Tarikh Tutup Permohonan: 

  • calon SPM: 5 April 2012
  • calon Matrik, STPM, Dip: 28 Mac 2012

 

 

Sila ke website www.utp.edu.my untuk sebarang kemusykilan.

Artikel terbaru dalam kategori yang sama:

Tags:

Category: Pendidikan

Comments (59)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. shafiq says:

    the date of application??

  2. Rossidah bt Abdul Raman says:

    Permohonan ke UTP, sy masih x jumpa borang permohonan online. mcm mana nak dapatkan?

  3. teenmafia says:

    sblum neh sy dh apply utk sesi jan, kalau nk apply utk sesi may kne apply sbg existant applicant @ new applicant???

  4. azwan says:

    next intake utk degree UTP ni bile pulak ye?

  5. dyla says:

    camane nk check dpt masuk utp ke x utk thn 2012 sesi may?

  6. ana rumaisya says:

    kalau kite dapat msg dari utp die suruh bw dokumen y’ disahkan semase menghadiri Educamp,maknanya kite dapat ke tak lg ek?

  7. mimi says:

    online application kene print kan borang 2 kalau x print x pew kerw ekkk? n one more things nak tanye la salinan ape yg kte prl bawa tuk attend educamp?

  8. ana rumaisya says:

    satu lagi.kite nak check status permohonan tu.tapi kite lupa la emel n pasword yg kite guna time apply dulu.ada solve x utk ni??

  9. syahida says:

    cmne nk check status kmasukan ke UTP sesi mei 2012

  10. ycbb says:

    pertanyaan…
    skiranya kita pernah memohon biasiswa UTP n program di UTP…dukcaita tidak dipilih untuk menghadiri educamp baru -baru ni..Adakah bermakna, jika tidak dipanggil untuk educamp…bermakna untuk mengikuti program di UTP pun GAGAL . Sekian Terima Kasih

    • trigyy says:

      educamp adalah satu proses untuk ke UTP, kalau tidak dipaggil, maksudnya, x dpat la.. tapi boleh try next application.. next application September ini

  11. wan says:

    next intake bila lagi………..kalau ada bila nak kena isi borang

  12. fiza says:

    Bila boleh apply utp & uniten for september intake?

  13. kasih penghibur says:

    klu saya terlepas nk mohon untuk intake bln may ble lagi pengambilan ke UTP nie….???

  14. trigyy says:

    next application: sept 2012

  15. fad says:

    bile permohonan sesi september 2012 dibuka?

  16. nizam says:

    camner nak isi dapat klyakan tjaan utp guna result percubaan spm?

  17. liza says:

    permohonan utk januari intake guna result trial spm kena apply online jugak ke.

  18. nabil says:

    pe mksud dia certified true copy utk documents tu?dier nak pengesahan dr skolah ke utk yg mohon pkai trial spm?

  19. Kenapa bila kita nk pilih application type tu tidak boleh di klik?..harap minta bantuan..sy hendak apply sesi jan 2013.harap ada yang sudi membantu.

  20. MOHAMMAD HALILI BIN ABU HASSAN says:

    Assalammua’laikum & selamat malam , hm , saya pelajar asasi di universiti tenanga nasional(UniTen) . sy ingin tanya beberapa soalan , boleh lepasan asasi ingin transfer credit ke UTP apabila sudah sampai ke peringkat ijazah nanti ? berapakah at least pointer yg UTP mahukan ? dan , dimanakah sepatutnya saya isi borong permohonan tersebut ? ini saja soalan yg sy mahu ajukan ! terima kasih atas segalanya ! :D .

    • trigyy says:

      awak boleh transfer kredit. sebab saya dari lepasan mtrikulasi, sy lihat kwn2 dari diploma transfer kredit. tapi minimum pointer saya tak sure pulak. borang ini awak isi slepas dah masuk, awak kena ambil klulusan dripada bberapa lctrer di utp :D

  21. Puteri Syamilah says:

    salam.. saya pelajar baru sahaja habis spm untuk 2012 dan menunggu result untuk tahun 2013.. saya ingin memohon tetapi terlepas untuk borang yang dikeluarkan bagi sesi januari 2013… bila lagi permohonan seterusnya akan keluar..??? sempat lagi ke..??

  22. Irwan Faeez says:

    Bila sesi Mei 2013 nk dibuka??

  23. R.SHARVIN says:

    saya pelajar br hbs spm sesi 2012 dan tunggu result pada tahun 2013 ini. saya terlepas peluang utk memohon bg sesi januari kerana tidak mengetahui tentang permohonan dan universiti tersebut.saya hanya dpt tahu apabila dimaklumkan oleh rakan senior pd awal bln januari…malangnya sy kecewa krna tidak dpt memohon krn tarikh permohonan utk sesi januari tamat.kali ni sy tdk mahu terlepas peluang keemasan lg….so,,sy nak minta bantuan tlg maklumkan bila sesi mei 2013 akan dibuka???

Leave a Reply