Borang Permohonan Online Kemasukan Ke UiTM Sesi 2013

| October 19, 2011 | 151 Comments

UPDATED (25/5/2012):

 

Next Application Kemasukan ke UiTM Sesi 2013:

Diploma – 2 July hingga 26 Ogos 2012 [here]

Degree – 1 October – 31 Oktober 2012 (Disini)

 PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA, PENERAPAN SERTA PROFESIONAL DAN PLK/SS SESI 2 2012/2013 (KEMASUKAN 2013)

 

UiTM sites

Application Belum dibuka tetapi anda boleh berhubung dengan (+603)-55443164/3165/3166/3174/3175 untuk pertanyaan yang lebih lanjut.

 

 

 

Artikel terbaru dalam kategori yang sama:

Tags: ,

Category: Pendidikan

Comments (151)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. shafiqa says:

    dah tak bole mohon UITM untuk 2012 lagi ke ?

  2. micqie says:

    ble dpt mhon uitm lg?klo dh mmhon kt upu,bleh ke dtrima?

  3. udieyn says:

    Permohonan kemasukan uitm untuk sesi 2012/2013 bila di buka

  4. Farhana says:

    bila permohonan *uitm lepasan spm 2011 ? ?

  5. mat aro says:

    camne nk apply uitm untuk taon nie? aku bru ade peluang untuk blaja blek… spm 2008

  6. mat aro says:

    bm-1a
    bi-3b
    p.i.-2a
    sej-3b
    math-1a
    add math-3b
    fizik-4b
    kimia-3b
    bio-3b
    brdasar result aku,kos ape yg sesuai?? aku pening r

  7. bujang says:

    hi ingt kan nak smbng bljr tapi hapah fameliy semua x bagi sokonggan saye x tau a nak buat ape lagi

    kalo ade cadnggn bagi la tau saye nak buat ape skrng??

  8. salaka anak belintang says:

    bila pemohonan kemasukan ke uitm dibuka semula dan bagaimana saya nak tahu tarikh pemohonannya.

  9. Nano says:

    Harap2 tolong update ye bila dah buka untuk memohon kemasukan Degree. Saya tgh berharap sgt nak sambg belajar and saya pasti ramai yg follow up page anda ni.
    Thx :)

  10. Nano says:

    Thx jasamu dikenang :D

  11. hoho says:

    kalau diploma dari universiti lain nk sambung degree uitm, atleast 3.0 ye? untuk sume course ye?

  12. Nano says:

    Betul ke khabarnya ada kemasukan yang dibuka dibwah Fakulti sahaja.
    Ada kawan kat Uiitm bgthu buka 1/5/2012 hari tu.
    Khabarnya dah nak ttp, tapi saya cek hari2 takde apa2 pun.
    Tolong minta kepastian, saya nak smbg blajar ni :(

  13. gurl says:

    lupa..ada lg satu soalan,klau tk silap setiap tahun ada dua kali pengambilan pelajar bru kan..sesi 1 dan sesi 2…so klau pengambilan tu sesi yg kedua bila start yerr????

  14. sarah says:

    kalo dpt pggiln u lain..tdk blh ka mohon tuk msuk uitm ??sya tdk mau msuk u yg sya dpt tu la..mau uitm jga la..
    ada lg ka kmsukn yg ke 2 ??dgr crita ada kmasukn bln 12..btl ke ??

  15. SaraAmani says:

    dah tak boleh mohon lg ke kt uitm ??
    ade intake lg tak dlm thn ni ?

  16. muhamad afiq iqram says:

    saya ingin masuk ke uitm .

  17. fad says:

    thn lepas sy ada mohon uitm kemasukan disember dpt tapi sy tak pergi kerana ada masalah. Apa sy boleh mohon lagi?

  18. cm na ya mao masuk d uitm 2… cm sya minta plak mao msuk kt cna..

  19. hafiez says:

    like it

  20. yati says:

    permohonan online msk uitm utk diploma punya taun ni 2012…..agak-2 bila yee diorng bka utk msk ../?? mnx tlg jwb..hmmm ;/

  21. reen says:

    bila borang utk pengambilan bulan november???sy akan sambung belajar di matrik tapi sy ingin memohon untuk sambung belajar di uitm dalam pra u @ diploma,,boleh ker???sy amat berminat untuk memohonnya,,nanti tolong inform bile borang permohonan utk pengambilan bulan nvember k,,trime ksih,,

  22. hani says:

    hmm macm mana ya,terlepas rayuan?

  23. fira says:

    utk prmohonn 2 july ni…kna bli no pin bru kan

  24. yop says:

    da 3 kali aply, xda rezki lg napaknye..
    nk try lg ke x ni??

  25. Nyet says:

    hey trigyy, blh tnye tak? sye msk f6 now sbb terlepas utk isi borang uitm, so ade chance tak , nak msok uitm if now tga ade di f6 coz taknak buang mase but nyet mmg takleh nan f6. difficult ! and, no pin tu kene bli yg baru or gune yg lame?

  26. Murabbi says:

    triggy penyabar betul bile bce blek komen2 dia melayan korang (^_^)huk3

  27. tiha says:

    saye na msok uitm tp saye na msok thon dpn agk2x bole ta ? na msok thon ni tkot sesi pngambilan da ttop ..

  28. naiya says:

    Macam mne nak buat pemohonan utk kemasukan bulan disember??

  29. Nandy says:

    saya sangat berminat masuk ke uitm…….kalau saya mohon..uitm dapat ke tak…….untk diploma pendidikan…

  30. fea says:

    cmna mo isi borang kemasukan uitm ny??? moo klik kt website mna mna

  31. nan dan says:

    kt mana nak isi borang .. x jumpa pown…..pening nie
    min x tlong ajar…….

  32. nan dan says:

    lau kta dah ad borang uh , nak anta kat mane surat uh…..

  33. zue says:

    maaf.. nak tau, pengambilan pra u bile nyer?

  34. zue says:

    let me know.. bile tarikh pengambilan pra u.. xsabar menanti.. rindu nak study balik..huhu~

  35. baby says:

    thun dpn mc ada pngmbilan pra-diploma kat uitm ke?

  36. thaqif says:

    sy nak tny, sy dah terbeli no pin tok degree dan yg buka hnya tok diploma, nnti ble tok degree dah dibuka no pin yg sy bli 2 boleh guna kew x? atau pun kene beli yg baru? sebab no pin ni x guna lagi. Sy dapat salah info…

  37. tya says:

    trigyy bleh saye tau x….ble tarikh jawapan tuk 2nd intake diploma????

  38. azwa says:

    nk tye ble kputusan utk kmsukan sesi akdmik 2 2012/2013 kluar?

  39. fashihah says:

    sy lpasan matrik kpm,sy dah isi utk dploma uitm,klau sy nak isi utk degree blh x?lyak x?

  40. Irene says:

    Hi, may I ask some question?
    I am just finish my diploma at Politeknik.
    If I would like to continue my Degree at UITM then how I can apply it?
    Is it open for apply on Oct 2012?
    Thanks and waiting for your reply.

  41. azila says:

    cmne sy nk dpt dgree kt uitm?help me

  42. azila says:

    bila no pin uitm akn dijual ye bg dgree

  43. zie says:

    salam,sy nk tnya,klau lpsan diploma bk msuk uitm ni mmg ssh ea?dh 2x try,xdpt,dlu dpt,tp xpg sbb dh stdy kt poli,ni nk smbung dgree la plak,xdpt,sdh la..bila no pin dijual lagi ye?hmm

  44. shazwani sofi says:

    salam..saya merupakan lepasan stpm 2011..sy msih lg bhrap untk msuk uitm..result rayuan yg kluar hari ni pun msih x dpt tmpt lg..
    jd, sy mghrap jse baik anda untk mmbertahu sy tentng brite2 terbaharu pasal uitm especially kemasukan ke uitm..klau ad info ap2 please tell me ok…sy mnghrap sngat3..btw thnks for the info.. klau ad ap2 send email to me..(shaz_waney@yahoo.com)..thanks a lot.

  45. Anip BluzzZ says:

    bila kputusan uitm yg apply pda 2 july hngga 26 august nk keluar erk??sape tau tolong informed…

  46. Af says:

    bile dpt tau twran uitm yg kmasukan blan 12 ni??

  47. mimie nadhira says:

    assalamualaikum , please update tarikh untuk ijazah , saya dah frust giler sb minta kat UPU ta dapat , rayuan pun xdapat .. saya nak sgat sambung belajar .. terima kasih ea :)

    • trigyy says:

      waalaikummussalam,
      saya cuma blogger yg share info dr uitm, mybe awk boleh sllu cek di online.uitm.edu.my

      • mia says:

        hello..saya dari student matrix…saya nak tnya…kalau upu xdapat…rayuan upu pom xdapat…still boleh apply yang disember 2012 x untuk sambung degree…slalu nya nak apply untuk dsember intake time bile ekh permohonan uitm bkak???ker dia bukak untuk lepasan diploma uitm sahaja???please perjelaskan..tq

  48. fateen says:

    bile result uitm second intake akn kluar utk this year?pls,,nk tau

  49. anis says:

    salam..saya lepasan diploma uitm perak cgpa 2.78 je..skarg saye bekerje…xsambung degree teros..ingat nak sambung degree tahun 2013..tp nak apply kos lain boleh x??possible x?

    mohon beri maklumat..terima kasih

    • trigyy says:

      wsalam cik anis, sorry sebab tak dapat membantu sebab sy bkn dari pihak uitm, awk boleh call uitm sdiri ntuk dpatkan kpastian. sorry ye

      • anis says:

        owh..trime kasih yer…hmm dilemma betol..nk sambung degree tp takot nk g tau famli..sebab diploma dulu amik buildng survey..hmmm :(

  50. anis says:

    salam saya nak share bag yg belum tahu pemohonan untuk kemasukan ke uitm bagi 2012/13 mula 1 oktober 2012 – 31 oktober 2012

  51. dba says:

    salam,try bukak laman web utk intake october ni, tapi x kuar pun borang nk daftar? mcm mane eh,minta pertolongan :(

    • trigyy says:

      mula-mula, awk kena dapatkan no.slip BSN.. after that, awk ke online.uitm.edu.my. awak klik bahagian borang permohonan di sebelah kiri website tu

  52. nini says:

    sye confuse nk msuk uitm ke form 6

  53. dayah says:

    salam…sy student dari ilps…sy bljr sne smpai ke pringkt sjil jew…klau sy nk smbong bljr ke pringkt diploma bhagian Multimedia bley tk?

  54. dilah says:

    Assalamualaikum…sy juga student dri ilps klau ingn mhon smbong ke pringkt Diploma bhgian Multimedia di uitm bley tak?

  55. miss J says:

    salam..agak2 pointr 2.25 bpluang tak msk u??

  56. shah says:

    salam.kalau lpasan matrik kpm kne hantar jugak ke borang kt uitm bg prmohonan ijazah sarjana muda sesi 2?

  57. pija says:

    salam…sy lepasan stpm n sy repeat stpm..ari tu time mohon upu,xad tmpat nk isi y resutl asal.. sy isi untk satu resutl sje,xcmpur…resutl terbaik..lau saya nk mohon kt uitm sy amik kedua-dua resutl leh..amik y ok sje..

  58. pija says:

    saya dh cll ..dye owg ckp bleh..cmpur2 ni…
    kn wajid hantar doc tu…

  59. Peja says:

    Kalau saya hanya mampu dapat 4 kepujian mcm mana?

  60. Wina says:

    saya dapat 2.4 sahaja dalam stpm dan tidak dapat masuk ke uitm . tapi masalahnya , ada kawan saya yang mendapat pointer 2.12 , dapat juga masuk uitm …degree pula tu… confius ni………

  61. mariza says:

    salam, nak tny berkenaan permohonan Degree..
    kami hbs Diploma pd thn dpn, yakni bln Mei..
    so, kami kne mohon degree bler ye?

  62. Sal Athiey says:

    saya nak tahu,bilakah keputusan permohonan bg degree yg diisi pada bulan oktober lepas akan keluar ho? biasanya akan kluar bila ya?

  63. nor fazilah bt chek abd jalil says:

    macam mane ye nak isi borang nak msuk uitm tok bulan januari 2013?????

  64. norfathiah says:

    Nak hantr dkt almat mne??

  65. Yuuki Asuna says:

    kt mna nk tau bile pgmbilan uitm bg sesi 2013??sbb sy miss yg pngmbilan 2012 tu..so nk apply skli lgi

  66. hafri says:

    bila trkh permhnan msuk uitm prgkt diplma bagi sesi 2013..saya ne lepasan spm 2012..skrng tngh mngu rsl spm

  67. din says:

    sory ganggu, sy nak tanya’adakah org yg snbung berlajar 2 org yg cerdik?
    dan org yg x snbng berlajar 2 org yg bodoh… betol ke?

  68. iza says:

    salam…bila tarikh pemohonan sesi 2013 utk degree ae?

  69. ersalina says:

    saya nak tanya ade lg ke pra diploma utk lepasan spm 2012 ?

  70. qeyy says:

    as slm,
    tumpang tanya..result saya
    BM : A
    BI : B
    MT : C+
    SC : A
    SJ : C+
    PAI : A
    PENYAJIAN MKNN&MNUMAN : A
    PENYEDIAAN MKNAN BARAT&TIMUR : A

    saya pelajar vokasional ..agak2 saya sesuai utk smbung course ape ye?
    tolong beri cadangan..
    kalau boleh saya nak masuk poli atau uitm

  71. alya says:

    kalau dah terlepas temuduga acamana yea??sebab aya baru tunjujk surat tu dan saya baru baca..ayah pelupa..agak2 boleh tak buat rayuan??

  72. maikamitaro says:

    kalu nak buat course sc dan matematik agk2 boleh dapat tak uitm kalau bahasa inggeris spm dapat d?ikut kelayaka n saya dapat dalam course ni.

  73. finiagneslin says:

    pasal uitm mcm mna ?

  74. ROS NAIM SAKIRA BINTI ABDUL HILMI says:

    I need is biasiswa because i want go to study at international country and i want to buy book for study everything..

  75. RISMAWATI BINTI JOMOLY says:

    macam mana mahu sahkan tawaran daripada UITM.Yang menandakan saya terima tawaran tersebut.

  76. Idris says:

    macam mana nak dapatkan borang pra diploma yg saluran perdana ? kawan saya cakap ambil dkat laman web uitm sabah tpi saya tak jumpa laman web tu

  77. Zee says:

    Humm. Blh sy tahu. Kalau sy amik course interior design. Dekat mana ek fakulti dia?

Leave a Reply