(INFO) Permohonan Online Kemasukan Ke UTP Sesi Januari 2012

| September 27, 2011 | 99 Comments

 Permohonan UTP JAN 2012 sudah DITUTUP.

Next Application: UTP Januari 2013

 borang permohonan utp, permohonan ke utp, permohonan kemasukan ke utp, semakan keputusan permohonan utp, permohonan utp lepasan matrikulasi, semakan keputusan permohonan utp, borang permohonan utp 2012, permohonan ke utp 2012, permohonan kemasukan ke utp 2012, semakan keputusan permohonan utp 2012, permohonan utp lepasan matrikulasi 2012, semakan keputusan permohonan utp 2012, borang permohonan utp Jan 2012, permohonan ke utp Jan 2012, permohonan kemasukan ke utp Jan 2012, semakan keputusan permohonan utp Jan 2012, permohonan utp lepasan matrikulasi Jan 2012, semakan keputusan permohonan utp Jan 2012, borang permohonan utp januari 2012, permohonan ke utp januari 2012, permohonan kemasukan ke utp januari 2012, semakan keputusan permohonan utp januari 2012, permohonan utp lepasan matrikulasi januari 2012, semakan keputusan permohonan utp januari 2012, permohonan ke utp january 2012, permohonan kemasukan ke utp january 2012, semakan keputusan permohonan utp january 2012, permohonan utp lepasan matrikulasi january 2012, semakan keputusan permohonan utp january 2012, utp jan, utp januari, utp january, utp jan 2012, utp januari 2012, utp january 2012, utp jan intake 2012, utp januari intake 2012, utp january intake 2012, utp jan application, utp januari application, utp january application, utp jan 2012 application, utp januari 2012 application, utp january 2012 application, utp jan intake 2012 application, utp januari intake 2012 application, utp january intake 2012 application, permohonan utp jan, permohonan utp januari, permohonan utp january, permohonan utp jan 2012, permohonan utp januari 2012, permohonan utp january 2012, permohonan utp jan ambilan 2012, permohonan utp januari ambilan 2012, permohonan utp january ambilan 2012, utp intake 2012, utp intake jan 2012, utp intake januari 2012, utp intake january 2012, utp intake 2012 application, utp intake jan 2012 application, utp intake januari 2012 application, utp intake january 2012 application, borang permohonan utp lepasan SPM, permohonan ke utp lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi sPM, semakan keputusan permohonan utp lepasan SPM, borang permohonan utp 2012 lepasan SPM, permohonan ke utp 2012 lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp 2012 lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp 2012 lepasan SPM borang permohonan utp Jan 2012 lepasan SPM, permohonan ke utp Jan 2012 lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp Jan 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp Jan 2012 lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi Jan 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp Jan 2012 lepasan SPM, borang permohonan utp januari 2012 lepasan SPM, permohonan ke utp januari 2012 lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp januari 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp januari 2012 lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi januari 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp januari 2012 lepasan SPM, permohonan ke utp january 2012 lepasan SPM, permohonan kemasukan ke utp january 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp january 2012 lepasan SPM, permohonan utp lepasan matrikulasi january 2012 lepasan SPM, semakan keputusan permohonan utp january 2012 lepasan SPM, utp jan lepasan SPM, utp januari lepasan SPM, utp january lepasan SPM, utp jan 2012 lepasan SPM, utp januari 2012 lepasan SPM, utp january 2012 lepasan SPM, utp jan intake 2012 lepasan SPM, utp januari intake 2012 lepasan SPM, utp january intake 2012 lepasan SPM, utp jan application lepasan SPM, utp januari application lepasan SPM, utp january application lepasan SPM, utp jan 2012 application lepasan SPM, utp januari 2012 application lepasan SPM, utp january 2012 application lepasan SPM, utp jan intake 2012 application lepasan SPM, utp januari intake 2012 application lepasan SPM, utp january intake 2012 application lepasan SPM, permohonan utp jan lepasan SPM, permohonan utp januari lepasan SPM, permohonan utp january lepasan SPM, permohonan utp jan 2012 lepasan SPM, permohonan utp januari 2012 lepasan SPM, permohonan utp january 2012 lepasan SPM, permohonan utp jan ambilan 2012 lepasan SPM, permohonan utp januari ambilan 2012 lepasan SPM, permohonan utp january ambilan 2012 lepasan SPM, utp intake 2012 lepasan SPM, utp intake jan 2012 lepasan SPM, utp intake januari 2012 lepasan SPM, utp intake january 2012 lepasan SPM, utp intake 2012 application lepasan SPM, utp intake jan 2012 application lepasan SPM, utp intake januari 2012 application lepasan SPM, utp intake january 2012 application lepasan SPM, permohonan utp 2012, permohonan universiti teknologi petronas 2012, permohonan universiti petronas 2012, tarikh pendaftaran utp, permohonan ke utp 2012, permohonan ke universiti teknologi petronas, permohonan utp, permohonan ke utp, universiti teknologi petronas, permohonan masu utp 2012, permohonan universiti petronas, utp 2012, permohonan ke universiti petronas lepasan diploma 2012, permohonan utp 2012 online, borang permohonan ke utp 2012, pengambilan ke universiti teknologi petronas 2012, permohonan universiti teknologi petronas, tarikh tutup permohonan utp, kelayakan ke utp, utp permohonan 2012

 

Borang Permohonan Secara Online Kemasukan Ke Universiti Teknologi PETRONAS bagi Sesi Januari 2012 / Intake Jan 2012 now AVAILABLE.

 

Permohonan UTP JAN 2012 sudah DITUTUP.

Next Application: UTP May 2012

 >>Senarai Biasiswa Lepasa SPM, STPM, MATRIK<<

  • Application for Foundation Programme is open to all SPM Trial 2011 holders and SPM holders or other equivalent qualifications.(Guidelines for SPM Grading)
  • Application for Undergraduate Programme is open to candidates with STPM, Diploma, Malaysian Matriculation, A-Level, International Baccalaureate or other equivalent qualifications.
  • Application for Foundation and Undergraduate Programme (Malaysian only) for January 2012 intake must be made through on-line. The closing dates are as stated below:
  • Foundation Programme – closing date is on 20th November 2011
  • Undergraduate Programme – closing date is on 4th December 2011
  • Please check your application STATUS via www.utp.edu.my starting from 15th December 2011.

 

Permohonan UTP JAN 2012 sudah DITUTUP.

Next Application: UTP May 2012

 >>Senarai Biasiswa Lepasa SPM, STPM, MATRIK<<

 

IMPORTANT DOCUMENTS TO BE SUBMITTED WITH THE PRINTED ON-LINE APPLICATION:

  • A copy of applicant’s and parents’ or guardian’s I/C (certified true copy);
  • A copy of parents’ or guardian’s salary slip or Borang J (certified true copy);
  • A copy of applicant’s birth certificate (certified true copy);
  • A copy of applicant’s SPM 2011 Trial OR SPM Actual results (certified true copy);
  • A copy of applicant’s current or highest qualification final result (STPM or Diploma or Malaysian Matriculation or A-Level or International Baccalaureate or other equivalent qualifications) – application for Undergraduate Programme only (certified true copy);
  • A copy of applicant’s co-curricular certificates as stated in the on-line application form (certified true copy);
  • A copy of CIMB payment slip (RM20.00) as proof of payment for Processing Fee (certified true copy)
  • All the above documents must be certified by a Government Officer (Division 1) or Oath Commissioner or Penghulu or Headmaster or Deputy Headmaster ONLY.

 

Last day for submission of documents and printed on-line application is as stated below:

Foundation Programme – 24th November 2011
Undergraduate Programme – 7th December 2011

 

Permohonan UTP JAN 2012 sudah DITUTUP.

Next Application: UTP May 2012

>>Senarai Biasiswa Lepasa SPM, STPM, MATRIK<<

Artikel terbaru dalam kategori yang sama:

Tags:

Category: Pendidikan

Comments (99)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. PERMOHONAN ONLINE UNITEN SESI JANUARI / JAN 2012 » TRIGYY.COM | November 17, 2011
  1. aenrazali says:

    kalau dah buka update eh..terima kasih :)

  2. faiz94 says:

    sy betul2 teringin nk masuk utp….dia nk berapa A dlm trial untk boleh masuk dalam u ni???

  3. puteri28 says:

    sy nak sgt msuk utp.. kalaw result trial dpt 7A saje boleh terima ke ?

  4. haz says:

    salam….
    nak tanya sikit….
    kalau saya dpt result trial bgus tpi result spm rndah…
    adkah phak utp akan tndang?

  5. puteri28 says:

    ermm.. kalau nk join foundation utk january 2012 , adakah utp akan sediakn scholarship khusus utk foundation saje ?

  6. miena says:

    salam. nk tnye, smua sijil yg dperlukan kne taip nme ke??

  7. shera says:

    ehm,tlong update kn borang msuk utp untk lpasan SPM 2011

  8. puteri28 says:

    semua documents utk ke utp ni saye da prepare.
    boleh x saye nk mnta alamat utk submit document2 yg diminta?
    n lagi satu, kelayakan terkini utk nk masuk foundation programme ni ape erk ?
    huh, confuseconfuse~~

  9. ina says:

    kalau mohon lps result spm dpt tak???ade link ke nk apply permohonan?

  10. eyka94 says:

    salam .. buat msa skrg ni bleh lg x apply utp ?

  11. shahrul shafiq says:

    please inform me about july intake…plez help me..sy nk mhon utp

  12. nikisa says:

    mcm mana nak tahu bila utp bukak permohonan????????

  13. jojo says:

    nak apply scholarship petronas before keluar result spm boleh? ada borang tak?
    and macam mana nak tahu syarat2 nak masuk utp? tak jumpa borang pon?

    • trigyy says:

      kalau before result SPM, diorang dah masuk UTP minggu 17/1 ari tu… next intake, May pulak.. form x available lagi..

  14. syahada says:

    salam.. macam mana kalau lepasan matriculation?? intake bulan berapa?

  15. InAyUkI InA says:

    slkum..ehm nak tanya klu lepasan diploma uitm boleh apply degree di utp ke??

    • trigyy says:

      boleh, xda hal masalah. rsenya bulan 9 untuk student dari diploma, matrik etc. tapi try la tgok bln 5 ni, ada tak application untuk korang. bole cek utp.edu.my

  16. mummyG says:

    senang ke nak dpt scolarship utp utk foundation course

    • trigyy says:

      emmm.. skrang, masuk foundation susah cket dapat scholar.. tp lpas abis foundation di utp, bru snang cket nk dpat scholar… kirenya, mse foundation xda scholar la.. tp dlu lain, masuk foundation trus dpat scholar

  17. InAyUkI InA says:

    salam..nak tanya klu nak masuk degree mesti ada muet ke??sy belum ambil muet..tpi sy nak masuk intke bulan 9 nie…

  18. joseph adaikalam says:

    bila utp interviw , bagaimana mereka inform interview utp

  19. muhamad syafiq says:

    okey,thx -_-

  20. muhamad syafiq says:

    kenapa number itu tak boleh di call??

  21. Rozaidirusdi says:

    Salam bole tak update ma sya bla intake MAY?

  22. farah says:

    salam.. nk tnyer,sept intake blh mem0h0n jugak ker utk f0undti0n pr0grm??? sy x m0h0n lg…

  23. wada says:

    trigyy u mentioned msuk UTP dgn results matriks kan! program foundation UTP dgan matriks which one better?

    • trigyy says:

      Matrix:
      - life sebaya dengan kita
      - peluang ke u laen masih luas
      - ad MUET
      - bantuan kerajaan
      - makan murah gile

      foundation UTP
      - life dengan senior, master, phD
      - focus ntuk sambung UTP
      - takda MUET
      - scholar PET susah dpat skrg. tengok junior ramai dah tak dpat
      - makan mahal

      dua-dua best. dua-dua oke. depend kita survive nanti. kalau masuk utp, cpat t’pengaruh dgn snior, abis la.. scholar pun susah, kalau dpat, mmg syok, RM500 per month..

  24. farah says:

    kal0 msuk ke utp dgn dipl0ma mekanikal engineering sng x mem0h0n petr0leum engineering???

    • trigyy says:

      rasenya takda masalah, sebab kalau degree MEchanical Eng di UTP ad majoring Petroleum. maksudnya, majoring for student degree Mechi ialah petroleum, automative, energy, manufacturing and materials.. boleh rujuk sini.

  25. Amie says:

    Hi Triggy, kalau lepasan SPM time intake Jan & May dah terlepas..bila pulak next intake ?….Thanks for yr reply

  26. tasha says:

    naty btau au3 intake sept … hahahah lau ader rezeki .. masuk utp pulak huhuhu .. =)

  27. zahim says:

    saya pelajar lps matrikulasi. tapi terlepas tarikh nk pohon UTP ni.. boleh mohon lgi ke???? bila tarikh nya????

  28. keri says:

    Assalam. Saye nak tanye, saye lepasan SPM 2011. Saye dah dpt tawaran matrikulasi selangor. Tapi saya nak brhenti/keluar drpd matrikulasi & ingin memohon UTP. Next intake September 2012 for Local Student ade tak? Bile tarikh pembukaanye? TQ.

  29. piyha says:

    mrning..bo tnya x? web mn kta msk untk borang pmohonan? dri bula lps x jmpa2..sya nk sngt msk utp ,,,sya mnta ,,,

  30. eida says:

    permohonan januari 2013 akan dibuka soon. Requirement based on Trial juga telah dimaklumkan oleh kaunselor di Sekolah. Minimum: BM A-, Mod Math A-, Chem/Physics/BIO A-, BI B+, Add Math B+. Selamat memohon

  31. yati says:

    bila borang kemasukan januari 2013 akan keluar?apakah syarat2nya?

  32. yati says:

    ok, tqvm

  33. faris haikal says:

    klau lulusan diploma in engineering unikl msi bleh apply buat degree kat utp dak

  34. eton says:

    mana nak dapat borang j untuk pengesahan pendapatan bagi parent yang xde slip gaji?
    mohon share. tq :)

  35. syafiqah says:

    salam, akak. adik nak tanye. boleh ke apply UTP even kita ambik course accountancy kat sekolah? sebab adik tengok dia lebih ke engineering and lain-2 yang berkaitan dengan science. not math. adik teringin jugak nak masuk UTP nie. hope akak boleh tolong :)

    • trigyy says:

      first, saya ni lelaki.. hehe.. psl account tu, saya tak sure la plk.. maybe awk boleh try course Business, Information & System di UTP.. tapi sekarang dah tutup. awak boleh apply ntuk bulan may pulak. mybe opening bulan 4 nanti..

  36. Ariff Malek says:

    Saya berjaya menghadiri educamp utp untuk pengambilan januari 2013, Apa persediaan yang perlu saya buat? Saya memohon jurusan chem.eng sebagai pilihan pertama. tq.

    • trigyy says:

      Tahniah. bersedia dengan isu femes seperti pencemaran dll. Prepare ayat untuk soalan “Please explain your self” – cerita kelebihan dan penglibatan di sekolah supaya interviwer kagum :)

  37. arif says:

    salam,sy dpt educamp..nk tanya,ada x pelajar yg x perlu hadir educamp?mksdnye,dia dpt offer terus…terima kasih

  38. ros says:

    Utp ny ap yg specialnyer

  39. mayu says:

    Salam,sy dpt educamp utk jan intake for ict. Sy nk tanya, klu fee utk foundation bule kelim x?

Leave a Reply